Skjønnhet - Det å være "fin nok" (lifeNlove)

Skjønnhet - Det å være "fin nok"Jeg har lest utallige artikler om akkurat dette, om det ytre og det indre i et menneske. "Det er det indre som teller" Men er det egentlig det i 2014?

Nå er året snart over, og det har vært et fantastisk år med masse opplevelser for min del. Men mitt største ønske for 2015 er at samfunnet vi lever i skal forstå at det faktisk ikke er det ytre som teller. Vi burde heller tenke mer på egenskaper, på personligheter. Det finnes så mange fine mennesker der ute, og da mener jeg "fin" som i snill og hjelpsom, en som er en god venn for et annet menneske.

Jeg skal ikke sitte her og si at jeg ikke blir påvirket av skjønnhetspresset jeg heller. For jeg, som så mange andre, stresser med å ta på meg foundation og mascara før jeg drar til skolen. Og jeg står lenge og planlegger hva jeg skal ha på meg for å se best mulig ut. Men det er en del av en tenåringjentes hverdag. Sånn har det forsåvidt vært i mange hundre år, men jeg synes presset blant jenter har blitt sterkere opp gjennom årene.

Nå begynner dette innlegget å bli ganske langt. Men det er et veldig viktig tema. Man våkner på morgenen, ser seg i speilet og kjenner ofte at man egentlig ikke føler seg "fin nok" til å dra på skolen. Det er jo ikke sant, for vennene dine er glad i deg som person, ikke utseende ditt. Selvfølgelig må man føle seg bra selv, men når så mange av de andre jentene i klassen har stått timer foran speilet og klæsjet på lag etter lag med sminke, er det ikke så lett å føle seg fin om man kommer uten.

Er jeg "fin nok" nå?


 • du er bra som du er

  22.12.2014 kl.10:48
  wow! utrolige øyne <3


  You make me happy :)

  Design: Ina Anjuta
  hits