lifeNlove -

KaffekakeI dag hadde jeg en veldig rolig lørdag. Planen var egentlig å dra ut et eller annet sted, eller gå på kino, men det ble så sent, så vi tar det heller i morgen. Derfor bestemte jeg meg for å trene for så å lage kake. Dette er oppskriften jeg brukte:

Kaken:
3 dl hvetemel
2 dl farin
1 ss bakekakao
2 toppede ts bakepulver
2 dl melk
2 ss smeltet smør

1. bland alt det tørre i en bolle, tilsett melken og smøret og rør til alt er godt blandet
2. hell røren i en smurt springform som er 22-24 cm i diameter! stek kaken på 225 grader i 20 minutter
3. avkjøl kaken helt før du i det hele tatt rører den! hvis du rører kaken før den er blitt kald kan det fort hende at den detter sammen og blir flat som et flatbrød
Sjokoladekremen:
150 g mykt smør
150 g siktet melis
2 ss kakao
1 ss kaffe
Bland alt sammen med en kjøkkenmaskin eller en mixmaster. Pynt♥
Som vanlig følger jeg ikke oppskriften helt. Jeg la til en halv teskje med vaniljesukker i kaken, og droppet kaffen i kremen, siden jeg ikke er så glad i det. Synes denne kaken var ganske vanskelig å lage faktisk, for den begynte å bli litt brent på toppen etter at det hadde gått 15 minutter. Så jeg tok den ut, la på aluminiumsfolie og satte den inn igjen. Deretter var den ikke ferdig før ca 15 minutter etter det igjen, så tiden kommer nok helt an på ovnen din, eller hvor i ovnen du setter den. I tillegg hadde vi ikke melis, så jeg måtte bruke sukker i stedet, noe som ikke var fullt så vellykket. Ikke prøv det.. Kaken var god da.


Ble iPhone bilder denne gangen, så kvaliteten er ikke på topp. Menmen, bedre enn ingenting, sant?
 • Pannekaker til middag  Jeg har lovet familien at jeg skulle lage pannekaker i dag, så da var det bare å finne frem en oppskrift og begynne å mikse. Her er den jeg brukte:

  3 dl hvetemel
  ½ ts salt
  6 dl lettmelk
  4 stk egg
  2 ss smør

  Ha mel og salt i en bolle. Visp sammen melk, egg og bland det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør.
  Dekk til røren og la den stå og svelle i ca 30 minutter.
  Varm en teflonpanne på middels varme og smelt litt smør. Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over hele bunnen. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Pannekaken skal være gulbrun på begge sider.

  Nå følger ikke jeg oppskriften til punkt og prikke da. Jeg tar i 1dl fløte i stedet for melk, tar vekk 1dl melk (så det blir 4dl melk og 1dl fløte for min del), og legger til litt mer mel. Pluss at jeg tar i et par spiseskjeer sukker. Synes pannekaker skal inneholde sukker.

 • Maria Aune

  Hei :) På denne bloggen kan du lese om mine tanker og drømmer. Jeg skriver også en del om musikk, mote, trening og resten av fritiden min.

  Norske blogger

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  bilde  hits